Шукати в цьому блозі

31 бер. 2012 р.

Чи українським є Луганськ?

Вчора в кисельовській "Великій політиці" почув таку собі політдурницю від Королевської:"Мнє сложно говоріть на украінском, вєдь я же роділась в Луганськє."
І що з того, хотілося запитати, що народилася в Луганську, а хіба Лугнськ не є українським містом? До вчорашнього телеефіру думав, що лише луганський піп Алєксій Слюсарєнко вважає Луганськ територією Росії. Наразі не здивуюсь, коли раптом партія Королевської матиме назву "Україна -- вперед до Москви!" 


Не зайвим буде нагадати, що відповідно до перепису 2001-го етнічних українців на Луганщині було 58%. Отже, саме такі королевські й створили міф про країну 130-ти національностей.А насправді Україна трохи не дотягує до монеетнічності більшості країн Європи, але при цьому виглядає цілком національно однорідною країною. У порівнянні з Польщею, Францією, Італією або Німеччиною, де понад 90% населення є автохтонами Україна, безумовно, є більш інтернаціональною країною -- 78% українців. Утім, на відміну від тієї ж Латвії або Бельгії, де чисельність інших націй (відповідно росіяни і валлони) варіюється між 30 і 40 відсотками, друга в країні етнічна спільність -- українські росіяни -- нараховувала в 2001-му усього 17% населення. В іншому деяка національна розмаїтість спостерігається тільки в чотирьох регіонах з 27 -- на Буковині, в Закарпатті, у Криму і в Південній Бесарабії.. Етнічна карта України практично однорідна:: в 13 областях українців налічується понад 90%, в шести -- понад 80%, ще в трьох -- понад 70%. Етнічну однорідність України підтверджує й той факт, що третіми, після росіян йдуть білоруси -- 0,6%, по 5% -- молдавани та кримські татари, 0,4 -- болгари, по 0,3 -- угорці, румуни й поляки, 0,2 -- євреї.

Немає коментарів:

Дописати коментар